Rode kool klaarmaken

Ga je rode kool klaarmaken? Dan kun je denken aan het basisrecept van rode kool met appel. Dit wordt gezien als een internationaal bijgerecht. Je hebt hier ongeveer een half uur tot een uur voor nodig. Maar rode kool klaarmaken kan op verschillende manieren, je kunt het raspen, maar je kunt de rode kool ook koken.

Ingrediënten rode kool klaarmaken

Wanneer je kiest voor rode kool klaarmaken, dan kun je dit op verschillende manieren doen en je kunt er ook van alles aan toevoegen, daarbij kun je denken aan appel. Veel mensen gaan de rode kool klaarmaken met stukjes appel. Voor rode kool klaarmaken met appel heb je de volgende ingrediënten nodig:

Rodekoolkoken.com
 • 500 gram rode kool, fijngesneden
 • 3 goudrenetten (als die er nog niet zijn Elstar)
 • 1 theelepel kaneel
 • 3 kruidnagels
 • 1 grote of 2 kleine laurierblaadjes
 • Peper
 • Zout
 • Allesbinder
 • 3 eetlepels bruine suiker
 • 1/4 liter water

Hulpmiddelen rode kool klaarmaken

De rode kool klaarmaken gaat het makkelijkste als je hulpmiddelen gaat gebruiken uit de keuken, zoals:

 • Een kookpan

Bereiding: rode kool klaarmaken

Je gaat de rode kool klaarmaken, dan heb je daar maximaal een uur voor nodig en daarna kun je dit heerlijke gerecht op tafel serveren met uiteraard ook wat meer gerechten zoals een lekker stukje vlees en eventuele ook met aardappels. Het ligt er aan wanneer je het gaat eten. Hoe ga je de rode kool klaarmaken?

 1. Je brengt eerst de rode kool in het water aan de kook.
 2. Daar voeg je vervolgens laurierblaadjes, kruidnagels, peper en zout aan toe. Hoeveel je hiervan toe gaat voegen aan je rode kool, hangt af van je eigen smaak. Het kan zijn dat je veel zout wil, maar anderen willen juist wat minder. Proef daarom tussendoor tot het goed op smaak is.
 3. In de tussentijd dat de rode kool in het water staat kun je de appels schillen en in blokjes snijden.
 4. Dan bestrooi je de blokjes met kaneel.
 5. Dan neem je de appels en deze doe je bij de rode kool.
 6. Daar voeg je dan meteen een beetje bruine suiker aan toe.
 7. Vervolgens laat je het geheel op laag vuur ongeveer een half uur sudderen.
 8. Na het rode kool klaarmaken giet je de rode kool af en verwijder je de kruidnagels en de laurierblaadjes. Je kunt altijd de rode kool binden, maar dat hoeft niet altijd.

Serveertips rode kool klaarmaken

Tijdens het rode kool klaarmaken kun je ook andere gerechten klaarmaken. Het is erg lekker om te eten met stoofvlees, met worst of met karbonade en wild! Je kunt experimenteren en dan kom je er vanzelf achter hoe rode kool klaarmaken in zijn werk gaat en welke gerechten je er zoal bij kunt eten. Het gaat er om dat je gaat proberen en dan kun je alles lekker zelf op smaak maken. Iedereen heeft een andere smaak en deze kom je ook tegen bij rode kool klaarmaken. Zorg er voor dat je alles in huis hebt en dan kun je de rode kool klaarmaken zoals jij wil. Als je gasten hebt vraag dan of zij hem graag zout willen eten of liever wat minder, daar kun het rode kool klaarmaken dan een beetje op aanpassen. In de winter wordt het vaak gegeten dus zorg dat je hier ook een recept van bewaard zodat je altijd kunt beginnen met rode kool klaarmaken.

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders